Minkkien

Minkkien

Virkon®S on vertaansa vailla, kun kyse on minkkien virusten ja bakteerien torjunnasta. Sen koostumus on ainutlaatuinen, eikä millään muulla desinfiointiaineella ole samoja todistettuja ominaisuuksia, jotka tehoavat jopa 0 asteen lämpötiloissa.

Virkon™S:llä on dokumentoitu teho minkkien yleisimpiä sairauksia vastaan:

  • Koronavirus
  • Plasmasytoosivirus, Aleutian tautivirus
  • Influenssavirus, minkkien influenssavirus
  • Parvovirus
  • Salmonella
  • Coli, keuhkokuume
  • Kampylobakteeri

Lue saapaskylvystä täältä.

Opas annosteluun/lääkesekoittimeen/painepesuriin – esim. juomaveden desinfiointiin – Katso ja lataa pdf tästä. Katso video tästä.

1 %:n liuoksen laimennusohjeet pinnan desinfiointiin, ajoneuvon desinfiointiin, saappaiden desinfiointiin ja pienempiin kohteisiin – Katso ja lataa pdf tästä. Katso video tästä.

Desinfiointi on aina aloitettava perusteellisella puhdistuksella, koska orgaaniset materiaalit, kuten rasva ja biofilmi, vähentävät Virkon® S:n vaikutusta! Puhdista ja poista kaikki orgaaninen aines ja puhdista sitten sopivalla pesuaineella ennen desinfiointia.

Tarhojen ja häkkien perusteellinen puhdistus. Aloita puhdistamalla pinnat sopivalla pesuaineella ja desinfioi sitten tyhjät tilat Virkon® S:llä. Muista myös desinfioida putket ja juomavesi.

Pinnat on desinfioitava jatkuvasti, jotta tartunta ei pääse leviämään tarhalla ja estetään uusi tartunta ulkopuolelta.

Jotta virukset ja bakteerit eivät pääse kävijöiden mukana tilalle varmista, että vaatteiden vaihto, saappaiden desinfiointi, desinfioiva käsienpesu tapahtuu ennen tilalle saapumista. Huomio myös vierailevat työntekijät ja se missä he ovat olleet; desinfioi laitteet ja työkalut ennen kuin he tulevat tilalle. Viruksia ja bakteereja voi tulla tilalle myös rehun kuljetusajoneuvoilla tai vastaavilla. Tämä voidaan estää desinfioivalla rengaskylvyllä.

Eläinten keskeinen tartuntapaine voidaan pitää kurissa desinfioimalla juomavesi stressikausien aikana, esimerkiksi parittelu- ja lisääntymisaikana, rehun muutoksien ja/tai eläinten siirtämisen aikana.

Kiinnitä huomiota myös tuholaistorjuntaan. Villieläimet voivat tuoda tilalle bakteereja ja viruksia. Torju rotat ja hiiret. Linnut voivat myös olla infektion lähde. Kärpäset on myös hallittava mahdollisimman hyvin, koska ne levittävät tartuntaa. Huomioi myös, että koirat ja kissat, jotka liikkuvat vapaasti alueella ja sen ulkopuolella voivat levittää infektiota. Niiden liikkumista tulee siksi estää.

Kaikki minkkitilalla ja sen ympäristössä käytettävät siirrettävät laitteet pitää puhdistaa ja desinfioida jatkuvasti.

 

 


32423