Kalanviljelylaitokset

Kalanviljelylaitokset

Ennen desinfiointia on aina tehtävä perusteellinen puhdistus!
A. Puhdista – on erittäin tärkeää poistaa esim. rasva. Käytä tehokkaasti rasvaa poistavaa eläinsuojan pesuainetta. Rasva huonontaa Virkon S:n tehoa. B. Tuuleta/kuivaa. C. Desinfioi. D. Huuhdo herkät materiaalit, kuten kumi, muovi ja galvanoidusta materiaalista tehdyt kalusteet.

Alla olevassa taulukossa luetellaan kalanviljelylaitosten tavallisimmat tartunnanaiheuttajat ja minkä vahvuinen Virkon S ‑liuos tehoaa mihinkin niistä. Ennen desinfiointia tyhjät altaat ja tankit sekä kaikenlaiset välineet, kalanperkaamot, ponttonit ja meressä tai järvessä sijaitseville kalanviljelylaitoksille vievät kävelysillat ym. puhdistetaan perusteellisesti pinttyneestä liasta. Yleisdesinfiointiin käytetään 1-prosenttista Virkon S ‑liuosta.

Huom.! Virkon S ei sovi sellaisten altaiden desinfiointiin, joissa on kaloja.

Bakterier Sjukdom Virkon S-lösningens koncentration
Aeromonas salmonicida sub. spp. Furunkulos 2 %
Vibrio anguillarum Klassisk vibrios 2 %
Vibrio salmonicida Kallvattensvibrios 2 %
Renibacterium salmonarum Bakteriell njursjuka 1 %
Streptococcus spp. Streptokockinfektioner 1 %
Yersinia ruckeri Rödmunssjuka 2 %
Mycobacterium spp. Fisktuberkulos 3 %
Virus
IPN-virus Nekrotiserande pankreatit 1 %
VHS-virus Egtvedsjuka 1 %
ILA-virus Smittsam laxanemi 1 %



32423